Majoritatea adulților nu a auzit niciodată de TikTok

TikTok este una dintre cele mai rapide platforme media sociale de pe planetă, cu peste 500 de milioane de utilizatori activi. Numai YouTube, Facebook și Instagram se laudă cu mai mult.

TikTok permite utilizatorilor să creeze videoclipuri scurte cu muzică, filtre și alte caracteristici. Dar, în timp ce acum este folosit la nivel global de către tineri, mulți utilizatori adulți social media nu au auzit de ea. Este ceva firesc.

În anul 2016, a fost efectuat un studiu etnografic privind utilizarea socială a mass-media în rândul familiilor cu copii preșcolari din Melbourne. Deși majoritatea tinerilor participanți la studiu au fost considerați de către părinți ca fiind „prea tineri” pentru social media, unii aveau conturi pe o nouă platformă numită Musical.ly – cunoscută sub numele de TikTok.

Ddemografia pre-adolescentă era esențială pentru succesul Musical.ly – și pentru evoluția sa. Cresterea rapida a popularității smartphone-urilor in randul copiilor a prezentat o baza de utilizatori relativ necaptată pe medii sociale.

Mulți jucători mari au făcut încercări recente de a captura acest public special. Snapchat SnapKidz, YouTube Kids și, cel mai recent, Messenger Kids din Facebook, s-au concentrat pe crearea unei versiuni „prietenoase pentru copii” a aplicației principale.

Creatorii Musical.ly și-au făcut temele. Ei nu numai că au identificat potențialii utilizatori viitori ai aplicației, dar și pe cei care nu le utilizează. Pentru a ajunge la audiențe preteen, aplicațiile de social media trebuie să treacă peste obstacolul principal al captării atenției copiilor online : părinții.